Składniki:
250 gram twarogu półtłustego
2 łyżki mąki żytniej razowej
1 małe jajko
1 łyżeczka cukru (wiem zaszalałam, można pominąć)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Przygotowanie:
W misce rozdrabniamy twaróg widelcem, dodajemy jajko, proszek do pieczenia i mąkę. Wszystko mieszamy do momentu uzyskania jednolitej masy. Piekarnik ustawiamy na 180 stopni z termoobiegiem. Na blaszkę wykładamy papier do pieczenia. Z przygotowanej masy formujemy 6-7 placków o grubości mniej więcej jednego centymetra. Pieczemy około 15 minut. Gotowe placki polewamy jogurtem naturalnym i układamy na nich kawałki nektarynki. Optymalna porcja na II śniadanie to 2 placki.
Zapraszam do pozostałych pomysłów na II śniadanie:
Kefir z płatkami jaglano-owsianymi, jagodami, malinami i orzechami włoskimi
Koktajl z mango
Maślanka z gruszką i ciastka jaglano-gryczane
Kakaowy budyń z chia z musem brzoskwiniowym
Kefir z płatkami jaglano-owsianymi, malinami i cynamonem
Kefir z płatkami jaglano-owsianymi i jabłkiem
250 gram twarogu półtłustego
2 łyżki mąki żytniej razowej
1 małe jajko
1 łyżeczka cukru (wiem zaszalałam, można pominąć)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Przygotowanie:
W misce rozdrabniamy twaróg widelcem, dodajemy jajko, proszek do pieczenia i mąkę. Wszystko mieszamy do momentu uzyskania jednolitej masy. Piekarnik ustawiamy na 180 stopni z termoobiegiem. Na blaszkę wykładamy papier do pieczenia. Z przygotowanej masy formujemy 6-7 placków o grubości mniej więcej jednego centymetra. Pieczemy około 15 minut. Gotowe placki polewamy jogurtem naturalnym i układamy na nich kawałki nektarynki. Optymalna porcja na II śniadanie to 2 placki.
Zapraszam do pozostałych pomysłów na II śniadanie:
Kefir z płatkami jaglano-owsianymi, jagodami, malinami i orzechami włoskimi
Koktajl z mango
Maślanka z gruszką i ciastka jaglano-gryczane
Kakaowy budyń z chia z musem brzoskwiniowym
Kefir z płatkami jaglano-owsianymi, malinami i cynamonem
Kefir z płatkami jaglano-owsianymi i jabłkiem
Komentarze
Prześlij komentarz