Ponownie zacznę od tego, że jestem szczęściarą, ponieważ tym razem malinki pochodzą z babcinego ogródka.
Składniki:
garść malin
1 kefir 400 ml
szczypta cynamonu
1 łyżka płatków jaglanych
1 łyżka płatków owsianych
Przygotowanie:
Płatki wsypujemy do miseczki, zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na około 5 min. Płatki przerzucamy do większego pojemnika, zalewamy kefirem. Maliny myjemy i również wrzucamy do pojemnika. Całość posypujemy szczyptą cynamonu.
Niesamowitą zaletą jest możliwość zabrania II śniadania na wynos, szczególnie, że dieta w cukrzycy ciążowej wymaga regularnego jedzenia.
Składniki:
garść malin
1 kefir 400 ml
szczypta cynamonu
1 łyżka płatków jaglanych
1 łyżka płatków owsianych
Przygotowanie:
Płatki wsypujemy do miseczki, zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na około 5 min. Płatki przerzucamy do większego pojemnika, zalewamy kefirem. Maliny myjemy i również wrzucamy do pojemnika. Całość posypujemy szczyptą cynamonu.
Niesamowitą zaletą jest możliwość zabrania II śniadania na wynos, szczególnie, że dieta w cukrzycy ciążowej wymaga regularnego jedzenia.
Komentarze
Prześlij komentarz