Kefir z płatkami owsiano-jaglanymi, malinami, jagodami oraz orzechami włoskimi i cynamonem - II śniadanie cukrzyca ciążowa!

Składniki:
1/8 szklanki malin
1/8 szklanki jagód
1 łyżka płatków owsianych
1 łyżka płatków jaglanych
200 ml kefiru
szczypta cynamonu
kilka orzechów włoskich
 Przygotowanie:
Płatki jaglane i owsiane mieszamy w miseczce i zalewamy wrzątkiem, odstawiamy i czekamy, aż woda nie będzie widoczna. Maliny i jagody myjemy. Do miski wlewamy 200 ml kefiru, dodajemy uprzednio przygotowane płatki, maliny i jagody, orzechy oraz cynamon. Smacznego :)


Zapraszam do pozostałych pomysłów na II śniadanie:
Maślanka z gruszką i ciastkami jaglano-gryczanymi
Koktajl z mango
Kakaowy budyń z nasion chia
Kefir z płatkami owsiano-jaglanymi i malinami
Kefir z płatkami jaglano-owsianymi i jabłkiem

Komentarze