Maślanka z płatkami jaglano-owsianymi, musem z nektarynki i płatkami migdałów - II śniadanie cukrzyca ciążowa!
Składniki:
1 nektarynka
250 ml maślanki
1 łyżka płatków owsianych
1 łyżka płatków jaglanych
szczypta cynamonu
garstka płatków migdałów
Przygotowanie:
Płatki mieszamy w miseczce i zalewamy wrzątkiem, odstawimy na około 5 minut. Przekładamy do wysokiej szklanki, zasypujemy szczyptą cynamonu i zalewamy maślanką. W osobnej szklance kroimy nektarynkę na kawałki i blendujemy na mus. Przekładamy mus do szklanki z maślanką. Pospujemy płatkami migdałów. Smacznego!
Zapraszam do pozostałych pomysłów na II śniadanie:
Placki twarogowe z jogurtem naturalnym i nektarynką
Kefir z płatkami jaglano-owsianymi, malinami, jagodami i orzechami włoskimi
Maślanka z gruszką i ciastka jaglano-gryczane
Koktajl z mango
Kakaowy budyń z chia i musem brzoskwiniowym
Kefir z płatkami jaglano-owsianymi, malinami i cynamonem
Kefir z płatkami jaglano-owsianymi i jabłkiem
Komentarze
Prześlij komentarz