Składniki:
100 gram filetu z łososia
2 łyżki makaronu pełnoziarnistego
100 gram kapusty kiszonej
4 plastry cukinii żółtej
4 plastry cukinii zielonej
2 ogórki gruntowe
1/2 papryki zółtej
łyżeczka soku z cytryny
przyprawa do ryb
mała cebulka
olej słonecznikowy
Przygotowanie:
Filet z łososia skrapiamy sokiem z cytryny, przyprawiamy przyprawą do ryb, zawijamy w folię aluminiową i gotujemy na parze około 20 min. Do garnka z łososiem dorzucamy pokrojone w plasterki cukinie. Ogórki obieramy i dzielimy na ćwiartki. Paprykę myjemy i kroimy w paski. Paprykę i ogórki układamy na talerzu. Cebulę obieramy i kroimy w piórka, kapustę kiszoną delikatnie odsączamy i kroimy, wrzucamy do miski, polewamy olejem słonecznikowym, doprawiamy, dodajemy cebulę i mieszamy. Makaron pełnoziarnisty gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu max.8 min. Smacznego :)
Zapraszam do pozostałych pomysłów na obiad:
Filet z morszczuka
Sznycle z indyka z makaronem
Podudzie z kurczaka z ziemniakami
Zrazy wołowe z makaronem razowym
Zrazy wołowe z kaszą gryczaną
Łosoś na parze z brązowym ryżem
100 gram filetu z łososia
2 łyżki makaronu pełnoziarnistego
100 gram kapusty kiszonej
4 plastry cukinii żółtej
4 plastry cukinii zielonej
2 ogórki gruntowe
1/2 papryki zółtej
łyżeczka soku z cytryny
przyprawa do ryb
mała cebulka
olej słonecznikowy
Przygotowanie:
Filet z łososia skrapiamy sokiem z cytryny, przyprawiamy przyprawą do ryb, zawijamy w folię aluminiową i gotujemy na parze około 20 min. Do garnka z łososiem dorzucamy pokrojone w plasterki cukinie. Ogórki obieramy i dzielimy na ćwiartki. Paprykę myjemy i kroimy w paski. Paprykę i ogórki układamy na talerzu. Cebulę obieramy i kroimy w piórka, kapustę kiszoną delikatnie odsączamy i kroimy, wrzucamy do miski, polewamy olejem słonecznikowym, doprawiamy, dodajemy cebulę i mieszamy. Makaron pełnoziarnisty gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu max.8 min. Smacznego :)
Zapraszam do pozostałych pomysłów na obiad:
Filet z morszczuka
Sznycle z indyka z makaronem
Podudzie z kurczaka z ziemniakami
Zrazy wołowe z makaronem razowym
Zrazy wołowe z kaszą gryczaną
Łosoś na parze z brązowym ryżem
Świetnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuń