Duszone sznycle z indyka z makaronem razowym - obiad cukrzyca ciążowa!

Składniki: 
2 łyżki makaronu razowego
kilka różyczek brokuła
kilka pomidorków koktajlowych
garść szczypiorku
kilka plastrów cukinii zielonej i żółtej
500 gram sznycli z indyka
300 gram pieczarek
1/2 papryki czerwonej
1 duża cebula
papryka słodka
zioła prowansalskie
kilka kropel oliwy z oliwek


Przygotowanie:
Sznycle myjemy, osuszamy i delikatnie rozbijamy. Przyprawiamy papryką słodką i ziołami prowansalskimi. Cebulę kroimy w piórka, paprykę i pieczarki w plasterki. W garnku rozgrzewamy oliwę, szklimy cebulę, dodajemy paprykę i pieczarki, następnie podlewamy delikatnie wodą. Dusimy. Po chwili układamy na warzywach przyprawione sznycle układamy na pieczarkach i papryce, podlewamy większą ilością wody i dusimy, aż mięso będzie miękkie. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, max. 9 min. Brokuły i cukinię gotujemy na parze. pomidory i szczypiorek kroimy i układamy na talerzu. Smacznego :)
Zapraszam do pozostałych pomysłów na obiad:
Podudzie z kurczaka z ziemniakami
Zrazy wołowe z makaronem razowym
Zrazy wołowe z kaszą gryczaną
Łosoś na parze z brązowym ryżem
Filet z morszczuka

Komentarze