Składniki:
1 jajko duże
1 jajko małe
1 kromka chleba IG
1/2 łyżeczki margaryny Benecol
1/4 łyżeczki masła
4 małe ogórki gruntowe
kilka pomidorków koktajlowych
2 rzodkiewki
2 listki sałaty
1 plasterek polędwicy z indyka
sól
pieprz
Zapraszam do zapoznania się z pozostałymi proponowanymi śniadaniami:
Makrela wędzona z chlebem IG
Parówka drobiowa z kanapką IG z serkiem Almette
Kanapka IG z polędwicą z indyka i jajko sadzone z wody
Kanapka z polędwicą i jajko na twardo
1 jajko duże
1 jajko małe
1 kromka chleba IG
1/2 łyżeczki margaryny Benecol
1/4 łyżeczki masła
4 małe ogórki gruntowe
kilka pomidorków koktajlowych
2 rzodkiewki
2 listki sałaty
1 plasterek polędwicy z indyka
sól
pieprz
Sposób przygotowania:
W garnku zagotować odrobinę wody, gdy woda będzie wrzała na garnek nakładamy miskę, koniecznie nierdzewną, lub inny garnek. Do miski wrzucamy 1/4 łyżki masła, czekamy, aż się rozpuści. Wbijamy jajka, doprawiamy i cały czas mieszamy gotując na małym ogniu. W międzyczasie myjemy warzywa, obieramy ogórki, kroimy na mniejsze części i układamy na talerzu. Chleb smarujemy margaryną Benecol, układamy na nim liście sałaty, a następnie plasterek polędwicy. Kiedy jajecznica się zetnie wykładamy ją na talerz. Smacznego :)
Ps. od zawsze byłam największą fanką jajek, a przede wszystkim jajecznicy na swojskim boczku dziadka, potrafiłam wciągać ją nawet codziennie, bez znudzenia. Ta wprawdzie na boczku nie jest, ba nie jest nawet smażona, ale i tak po takim poście smakuje jak niebo w gębie :)
Makrela wędzona z chlebem IG
Parówka drobiowa z kanapką IG z serkiem Almette
Kanapka IG z polędwicą z indyka i jajko sadzone z wody
Kanapka z polędwicą i jajko na twardo
Komentarze
Prześlij komentarz