Składniki:
1 parówka (u mnie Sokoliki) drobiowa lub cielęca
1 kromka chleba IG
4 małe ogórki gruntowe
kilka pomidorków koktajlowych w różnych kolorach
2 rzodkiewki
1 listek sałaty
odrobina serka Almette
1/4 łyżeczki musztardy
Przygotowanie:
Parówkę gotujemy 3 minuty we wrzącej wodzie. Sałatę pomidorki i rzodkiewkę myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Ogórki obieramy i kroimy na części. Warzywa układamy na talerzu. Chleb smarujemy drobiną serka Almette i układamy na nim liść sałaty. Parówkę wyciągamy na talerz i dodajemy odrobinę musztardy. Smacznego :)
Poniżej linki do pozostałych śniadań na diecie cukrzycowej:
https://watermeonlady.blogspot.com/2018/08/makrela-wedzona-z-chlebem-ig-i.html
https://watermeonlady.blogspot.com/2018/08/kanapka-z-poledwica-z-indyka-jajko.html
https://watermeonlady.blogspot.com/2018/08/kanapka-z-poledwica-i-jajko-na-twardo.html
Komentarze
Prześlij komentarz