Kanapka z polędwicą i jajko na twardo, warzywa - śniadanie cukrzyca ciążowa!


Śniadania w mojej diecie cukrzycowej są niemal identyczne jak kolacje. Głównie składają się z warzyw, jednej kromki chleba i na śniadanie mogę sobie pozwolić na jajko ugotowane na twardo.

Składniki:
1 kromka chleba IG
1 jajko wiejskie
3 ogórki gruntowe
2 listki sałaty masłowej
1 plasterek polędwicy drobiowej z majerankiem
1/2 łyżeczki margaryny Benecol

Przygotowanie podobnie zostawię dla siebie, a jako miłośnik jajek jestem zmuszona przedstawić Wam zalety tego cuda. Przede wszystkim jajko to najlepiej przyswajalne źródło białka, ponadto zawiera kwasy omega 3, fosfor, żelazo, wapń, potas, magnez i selen, a także witaminy A, D, E, K, B12 oraz cenny kwas foliowy.

Źródło:
 http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/Jajko-zrodlo-bialka-skarbnica-witamin_39098.html

Zapraszam do zapoznania się z pozostałymi wersjami śniadań:
https://watermeonlady.blogspot.com/2018/08/parowka-drobiowa-z-kanapka-z-serkiem.html
https://watermeonlady.blogspot.com/2018/08/makrela-wedzona-z-chlebem-ig-i.html
https://watermeonlady.blogspot.com/2018/08/kanapka-z-poledwica-z-indyka-jajko.html

Komentarze