Pomidorowa z naturalnym ryżem i podudziem z kurczaka - obiad mamy karmiącej!

Składniki:
2 litry rosołu (ugotowany na podudziach z kurczaka)
1 torebka ryżu naturalnego
1/3 koncentratu pomidorowego
szczypta pietruszki

Przygotowanie:
Do podgrzanego rosołu dodajemy koncentrat pomidorowy i podgrzewamy jeszcze chwilę. W garnku gotujemy wodę i wrzucamy torebkę ryżu. Gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu - 30 min. Całość posypujemy świeżą lub mrożoną pietruszką. Smacznego :)

Zapraszam do pozostałych przepisów z menu mamy karmiącej:
Naleśniki z mąki kukurydzianej z serem biały i konfiturą jabłkową
Krem z awokado jak nutella
Makrela wędzona z chlebem razowym i warzywami
Kanapki z polędwicą sopocką i warzywami
Waniliowy serek homogenizowany z biszkoptami bez cukru i jabłkiem
Łosoś z piekarnika z kaszą jaglaną, brokułem i buraczkami
Pancakes owsiane z konfiturą jabłkową i bananem
Kotlet z piersi kurczaka z kaszą bulgur, marchewką, brokułem i brukselką

Komentarze