Kotlet z piersi kurczaka z kaszą bulgur, marchewką, brokułem i brukselką

 Składniki:
- 2 łyżki kaszy bulgur
- 2 łyżki marchewki mrożonej
- kilka różyczek brokułów
-kilka sztuk brukselki
-pół fileta z kurczaka
-1 jajko
-bułka tarta


Przygotowanie:
Kaszę bulgur gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu w posolonej wodzie. Brokuły myjemy, dzielimy na mniejsze różyczki i wykładamy na sitko, następnie z resztą warzyw gotujemy na parze. Fileta z kurczaka delikatnie rozbijamy, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem z obu stron. Jajko roztrzepujemy. Maczamy fileta w roztrzepanym jajku z dodatkiem soli i pieprzu, a następnie obtaczamy w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy kilka kropli oleju kokosowego, bądź innego według uznania. Ważne, aby nie była to duża ilość. Smażymy delikatnie z dwóch stron, następnie dusimy pod przykryciem. Smacznego :)

Komentarze