Składniki:
1/3 torebki kaszy jaglanej
2 duże różyczki brokuła
1 burak
100 gram łososia (filet)
Przygotowanie:
Kasze gotujemy według przepisu na pakowaniu - 15 min we wrzącej, osolonej wodzie. Łososia skrapiamy sokiem z cytryny i przyprawiamy wedle uznania, w moim przypadku przyprawą do ryb. Buraka gotujemy, studzimy, obieramy i ścieramy na tarce, następnie doprawiamy cukrem i olejem rzepakowym. Brokuła myjemy, dzielimy na mniejsze części i gotujemy na parze.
Smacznego!:)
1/3 torebki kaszy jaglanej
2 duże różyczki brokuła
1 burak
100 gram łososia (filet)
Przygotowanie:
Kasze gotujemy według przepisu na pakowaniu - 15 min we wrzącej, osolonej wodzie. Łososia skrapiamy sokiem z cytryny i przyprawiamy wedle uznania, w moim przypadku przyprawą do ryb. Buraka gotujemy, studzimy, obieramy i ścieramy na tarce, następnie doprawiamy cukrem i olejem rzepakowym. Brokuła myjemy, dzielimy na mniejsze części i gotujemy na parze.
Smacznego!:)
Komentarze
Prześlij komentarz