Składniki:
1 opakowanie tortellini 250g
1 ogórek zielony
1/2 papryki czerwonej
1/2 dużej puszki kukurydzy
150 gram pomidorków paprykowych
150 gram szynki konserwowej
150 gram żółtego sera w kostce
2 łyżki majonezu
4 łyżki jogurtu naturalnego
2 ząbki czosnku
Sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Makaron tortellini gotujemy zgodnie ze wskazówkami z opakowania 20-25 minut. Odcedzamy i odstawiamy do wystygnięcia. Szynkę i ser kroimy w kostkę i wrzucamy do miski. Ogórka myjemy, obieramy i dodajemy do sera i szynki. Kukurydzę odcedzamy i dodajemy do miski. Pomidorki paprykowe myjemy i kroimy na połówki, również dodajemy do miski.
W osobnej miseczce mieszamy jogurt z majonezem, dodajemy obrane ząbki czosnku przeciśnięty przez praskę. Całość mieszamy przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Wszystkie składniki polewamy sosem i mieszamy. Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz