Składniki:
Babeczki:
2 szklanki mąki pszennej
2 łyżki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szklanki cukru
1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
1 szklanka mleka
1 jajko
1/2 szklanki oleju
Krem:Serek mascarpone 250g
Śmietanka 36% 250ml
2 łyżki cukru pudru
Suszę składniki mieszamy w jednej misce. W drugiej łączymy składniki mokre. Następnie łączymy składniki suche z mokrymi. Dodajemy pokruszoną na malutkie kawałeczki czekoladę. Łyżką przekładamy masę do foremek sylikonowych wyłożonych papilotkami. Piekarnik nastawiamy na 200 stopni. Pieczemy 20-15. Przepis na około 12 sztuk.
W osobnej misce ubijamy śmietanę z cukrem pudrem na wysokich obrotach. Następnie obroty zmniejszamy i dodajemy krem mascarpone. Babeczki dekorujemy kremem po wystudzeniu. Smacznego 😉
Komentarze
Prześlij komentarz