Kanapki z serem mozzarella, parówki i papryką - szybkie śniadanie!

 Składniki:
2 parówki dobrej jakości (minimum 94% mięsa, im więcej tym lepiej)
1/2 papryki czerwonej
2 plastry sera mozzarella
Łyżeczka ostrej musztardy
Łyżeczka ketchupu
1 łyżeczka masła
Garść szpinaku
2 kromki chleba żytniego
Przygotowanie:
Parówki zalewamy zimną wodą, gotujemy do zagotowania wody. Chleb smarujemy masłem, układamy na nim umyty szpinak, plasterki mozzarelli, umytą i pokrojoną w paski paprykę. Resztę papryki wykładamy na talerzu. Kanapki doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego!
Kalorie: 434 kcal
Białka: 24,1 g
Zwierzęce: 17,84 g
Roślinne: 6,15 g
Tłuszcze: 19,93 g
Nasycone: 5,26 g
Jednonasycone: 1,81 g
Wielonasycone: 1,08 g
Omega-3: 0,23 g
Omega-6: 0,85 g
Węglowodany: 44,87 g
Cukry: 6,33 g
Błonnik: 7,38 g
Sól: 2,28 g
Cholesterol: 38 g
Witaminy: A, B2, B6, kwas foliowy, B12, C, E, PP, K;
Składniki mineralne: Cynk, Fosfor, Jod, Magnez, Miedź, Potas, Selen, Sód, Wapń, Żelazo

Zapraszam serdecznie do zapoznania się z ofertą indywidualnego darmowego jadłospisu Darmowyowy jadospis tygodniowy

Komentarze