Składniki:
1 opakowanie makaronu razowego
Pół fileta z kurczaka
1 słoiczek pesto z bazylii
Przyprawa do kurczaka
Kawałek sera cheddar
Przygotowanie:
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu w osolonej wodzie. Kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem kuchennym i kroimy w małe kostki. Przyprawiamy, odstawiamy na chwilę i smażymy bez tłuszczu. W międzyczasie odcedzamy makaron. Do zarumionego kurczaka dodajemy pesto ze słoika i chwilę razem smażymy. Dodajemy ugotowany makaron i jeszcze chwilę podsmażamy, wszystko razem mieszając. Na tarce ścieramy ser na małych oczkach i posypujemy gotowe danie na talerzach.
Przepis spokojnie wystarczy na 4-6 porcji dla dorosłych osób.
Smacznego! Zapraszam do pozostałych przepisów!
Komentarze
Prześlij komentarz