Przepis na dwie porcje jajecznicy.
Składniki:
2 garście świeżych podgrzybków
1 cebula
5 jajek
Zielony ogórek
4 kromki chleba razowego bez drożdży
2 łyżeczki masła
Sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Podgrzybki czyścimy, kroimy na kawałki i zagotowujemy w wodzie. Odcedzamy. W międzyczasie obieramy i kroimy w piórka cebulę, podsmażany na maśle. Dodajemy i gotowane podgrzybki, dodajemy sól i pieprz do smaku, chwilę podsmażany, następnie wbijamy jajka, mieszamy i smażymy na małym ogniu aż do ścięcia się jajek. Ogórka obieramy i kroimy na ćwiartki. Chleb smarujemy masłem i gotowe. Smacznego!
Zapraszam do pozostałych przepisów na śniadania, obiady, podwieczorki i kolacje 😉
Składniki:
2 garście świeżych podgrzybków
1 cebula
5 jajek
Zielony ogórek
4 kromki chleba razowego bez drożdży
2 łyżeczki masła
Sól i pieprz do smaku
Podgrzybki czyścimy, kroimy na kawałki i zagotowujemy w wodzie. Odcedzamy. W międzyczasie obieramy i kroimy w piórka cebulę, podsmażany na maśle. Dodajemy i gotowane podgrzybki, dodajemy sól i pieprz do smaku, chwilę podsmażany, następnie wbijamy jajka, mieszamy i smażymy na małym ogniu aż do ścięcia się jajek. Ogórka obieramy i kroimy na ćwiartki. Chleb smarujemy masłem i gotowe. Smacznego!
Zapraszam do pozostałych przepisów na śniadania, obiady, podwieczorki i kolacje 😉
Komentarze
Prześlij komentarz