Składniki:
- 1/2 małej dyni
- 1 torebka ryżu
- pęczek koperku
-przyprawa do kurczaka
- pojedynczy filet z kurczaka
Przygotowanie:
Filet z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy na kwadraciki 1 centymetrowe, następnie przyprawiamy wedle uznania. Dynię obieramy, kroimy na kawałki i wrzucamy do garnka, zalewamy niewielką ilością wody i dusimy od czasu do czasu mieszając, aż do uzyskania konsystencji musu. Kiedy otrzymamy odpowiednią konsystencję dyni, do garnka wrzucamy kawałki kurczaka i dusimy na małym ogniu, pod przykryciem około minut, aby mięso było gotowe. Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Brokuły na parze. Na kniec do dyni z kurczakiem dodajemy posiekany koperek. Smacznego :)
- 1/2 małej dyni
- 1 torebka ryżu
- pęczek koperku
-przyprawa do kurczaka
- pojedynczy filet z kurczaka
Przygotowanie:
Filet z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy na kwadraciki 1 centymetrowe, następnie przyprawiamy wedle uznania. Dynię obieramy, kroimy na kawałki i wrzucamy do garnka, zalewamy niewielką ilością wody i dusimy od czasu do czasu mieszając, aż do uzyskania konsystencji musu. Kiedy otrzymamy odpowiednią konsystencję dyni, do garnka wrzucamy kawałki kurczaka i dusimy na małym ogniu, pod przykryciem około minut, aby mięso było gotowe. Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Brokuły na parze. Na kniec do dyni z kurczakiem dodajemy posiekany koperek. Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz