Składniki:
500 gram grochu łuskanego
pęczek młodej włoszczyzny
300 gram kiełbasy z filetu z kurczaka
Majeranek
sól i pieprz
2 liście laurowe
ziele angielskie
Przygotowanie:
Groch płuczemy, przekładamy do garnka zalewamy wodą zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Doprowadzamy do wrzenia, a następnie gotujemy do miękkości. Włoszczyznę płuczemy, obieramy i gotujemy w osobnym garnku na wywar wraz z zielem angielskim i liśćmi laurowymi. Następnie przelewamy wywar do miękkiego grochu i miksujemy na gładką zupę. Kiełbasę kroimy na półksiężyce i wrzucamy do grochówki. Doprawiamy wedle uznania, solą, pieprzem i majerankiem.
Zapraszam do innych pomysłów na podwieczorek:
Pierogi z jagodami i jogurtem naturalnym
Naleśniki z twarogiem
500 gram grochu łuskanego
pęczek młodej włoszczyzny
300 gram kiełbasy z filetu z kurczaka
Majeranek
sól i pieprz
2 liście laurowe
ziele angielskie
Przygotowanie:
Groch płuczemy, przekładamy do garnka zalewamy wodą zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Doprowadzamy do wrzenia, a następnie gotujemy do miękkości. Włoszczyznę płuczemy, obieramy i gotujemy w osobnym garnku na wywar wraz z zielem angielskim i liśćmi laurowymi. Następnie przelewamy wywar do miękkiego grochu i miksujemy na gładką zupę. Kiełbasę kroimy na półksiężyce i wrzucamy do grochówki. Doprawiamy wedle uznania, solą, pieprzem i majerankiem.
Zapraszam do innych pomysłów na podwieczorek:
Pierogi z jagodami i jogurtem naturalnym
Naleśniki z twarogiem
Komentarze
Prześlij komentarz