Muffinki bananowo-jogurtowe 馃崒 - szybka przek膮ska dla ca艂ej rodziny!

 

Sk艂adniki: 

1 i 3/4 szklanki m膮ki

1/2 szklanki cukru

2 艂y偶eczki proszku do pieczenia

1/2 艂y偶eczki sody oczyszczonej

2 dojrza艂e banany 馃崒 (du偶e)

1 i 1/4 szklanki jogurtu naturalnego

1 jajko 

1/2 szklanki oleju


Przygotowanie:

Wszystkie suche sk艂adniki przek艂adamy do jednak miski i mieszamy. W drugiej misce rozgniatamy widelcem banany wcze艣niej obrane ze sk贸rki. Dodajemy jajko, olej, jogurt naturalny i dok艂adnie mieszamy. Nast臋pnie 艂膮czymy sk艂adniki mokre i suche delikatnie mieszaj膮c do po艂膮czenia si臋 sk艂adnik贸w. Foremki na muffiny wype艂niamy du偶膮 艂y偶k膮, tak aby by艂y wype艂nione w 3/4 wysoko艣ci. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez oko艂o 25 minut. Sprawdzamy wyka艂aczk膮 przed wyci膮gni臋ciem. Wyka艂aczk膮 po wyci膮gni臋ciu z muffinki powinna by膰 sucha. Smacznego 馃槈


Muffinki w ka偶dej postaci to ulubiona przek膮ska dla dzieci! 

Komentarze