Składniki:
1 i 1/4 szklanka maślanki
1 i 1/4 szklanka mąki pszennej
1 jajko
2 łyżki cukru pudru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
1 i 1/4 szklanka maślanki
1 i 1/4 szklanka mąki pszennej
1 jajko
2 łyżki cukru pudru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
1/4 szklanki oleju rzepakowego lub innego roślinnego
Szczypta soli
Szczypta soli
125 gram borówek amerykańskich
180 gram jogurtu naturalnego
Zmiksować wszystkie składniki na gładką masę blenderem lub mikserem. Smażymy na rozgrzanej patelni na niezbyt dużym ogniu z dwóch stron. Smacznego😉
Ps. Jeżeli macie więcej czasu umieśćcie ciasto na chwilę w lodówce, właściwie im dłużej tym lepiej. Pani Magda Gessler polecała kiedyś w swoim programie, aby zostawić na całą noc, chociaż prawdopodobnie przepis był inny 😉
google.com, pub-9048953718407312, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Komentarze
Prześlij komentarz