Składniki:
2 garści szpinaku
1 kulka mozzarelli
1/2 ogórka zielonego
1/3 papryki czerwonej
1 🍅 pomidor
1/2 łyżeczki oliwy z oliwek
1/2 łyżeczki octu winnego
Sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Szpinak myjemy i układamy na talerzu. Pomidora i paprykę również myjemy i kroimy. Paprykę w paski, pomidora w ćwiartki i jeszcze na pół. Mozzarellę kroimy w plasterki i układamy na szpinaku. Następnie na mozzarelli układamy pomidory i paprykę. Ogórka obieramy i kroimy w plasterki, również układamy na talerzu. Wszystko skrapiamy oliwą i octem balsamicznym, a także doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego 🙃
Kcal: 424
Białka: 34,8g
Zwierzęce: 30,38g
Roślinne: 4,4g
Tłuszcze: 23,39g
Węglowodany: 20,42g: cukry: 9,55g
Błonnik: 5,1g
Sól: 0,19g
Cholesterol: 80g
Porcja warzyw: 385g
Witaminy: A-100%EAR, B1- 1/5EAR, B2-1/2EAR, B6- 2/3EAR, kwas foliowy- 1/2 EAR,
B12- 1/2 EAR, C- 100%, E-1/2 EAR, PP- 1/3 EAR, K- 1/2EAR.
Składniki mineralne: Cynk- 1/2 EAR, Fosfor- 100% EAR, magnez-1/4 EAR, miedź- 1/3 EAR, potas-1/5 EAR, selen- 1/5 EAR, sód-1/2EAR, wapń-100%EAR, żelazo-1/3EAR
2 garści szpinaku
1 kulka mozzarelli
1/2 ogórka zielonego
1/3 papryki czerwonej
1 🍅 pomidor
1/2 łyżeczki oliwy z oliwek
1/2 łyżeczki octu winnego
Sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Szpinak myjemy i układamy na talerzu. Pomidora i paprykę również myjemy i kroimy. Paprykę w paski, pomidora w ćwiartki i jeszcze na pół. Mozzarellę kroimy w plasterki i układamy na szpinaku. Następnie na mozzarelli układamy pomidory i paprykę. Ogórka obieramy i kroimy w plasterki, również układamy na talerzu. Wszystko skrapiamy oliwą i octem balsamicznym, a także doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego 🙃
Kcal: 424
Białka: 34,8g
Zwierzęce: 30,38g
Roślinne: 4,4g
Tłuszcze: 23,39g
Węglowodany: 20,42g: cukry: 9,55g
Błonnik: 5,1g
Sól: 0,19g
Cholesterol: 80g
Porcja warzyw: 385g
Witaminy: A-100%EAR, B1- 1/5EAR, B2-1/2EAR, B6- 2/3EAR, kwas foliowy- 1/2 EAR,
B12- 1/2 EAR, C- 100%, E-1/2 EAR, PP- 1/3 EAR, K- 1/2EAR.
Składniki mineralne: Cynk- 1/2 EAR, Fosfor- 100% EAR, magnez-1/4 EAR, miedź- 1/3 EAR, potas-1/5 EAR, selen- 1/5 EAR, sód-1/2EAR, wapń-100%EAR, żelazo-1/3EAR
Komentarze
Prześlij komentarz